joi, 29 ianuarie 2009

Teoria oafei!

Probabil ca va intrebati la ce ma refer… ma refer la acel tip de femeie care poate fi carecterizata intr-un singu cuvant: “OAFA”!
O sa va scriu despre oafele din viata noastra. Tocmai am cunoscut una. Dat-mi voie sa va explic termenul: definitia din dictionarurban.ro este “Scârbă, scorpie, fiţoasă încrezută şi cu IQ negativ care se poartă oribil cu toată lumea şi trăieşte pentru a bârfi”, deci vorbim despre aceasta femeie care face fite peste statutul ei provincial, care chiar daca nu stie, “vorbeste” in cunostinta de cauza, este scorpie cu toata lumea din obsesia de a nu fi luata drept toanta si, ca si cum n-ar fi fost de-ajuns, i se si pare ca “tot ce zboara, se mananca”…


Work in progress…

13 comentarii:

Anonim spunea...

Adrian, eu ii zic "Uoafa". Dar asta este doar un detaliu. Stii cum este "uoafa ajunsa" ? Profeseaza meseria de"nevasta de om bogat" si, de la un moment dat incolo, meseria de "mama de copii de bani gata". Sa le vezi cum se aduna in grupuri de cite trei-patru vara sa ia masa de prinz la Fattoria de linga Rex in Mamaia, cu carucioarele lor tip "suv" pentru copii (la peste 500 euro bucata), cu fetele lor obosite ascunse dupa bronzul de solar si ochelari de soare mari tip "ochi de musca" (cu monograma aurie de "dizainar" obligatoriu), in timp ce "soferii badi-garzi" le asteapta in SUV-urile sau limuzinele de lux (parcate la Rex). Si daca esti un veteran al clubbing-ului si le studiezi bine, recunosti personaje din generatia de atirnatoare de prin cluburi de acum 3-5-7 ani - fiecare dupa cum i-a suris norocul sa prinda mai repede sau mai greu "baiatul cu bani" sa-l ia de sot si sa-i toarne copii, ca sa se asigure si ea o data, pe viata.
Daca ciulesti urechea de la masa de vis-a-vis, vei auzi ce ineptii debiteaza si ce timpenii discuta, cum birfesc pline de dispret sau aroganta, cit de subtire si superficial este totul in mintea lor. Si sa le vezi pe urma cu cita falsa si studiata distinctie isi plimba ele copii in carucioarele scumpe, atinse de fudulia gainii care cotcodaceste de mama focului ca a scos si ea un ou.

Anonim spunea...

Ha! Nimeni nu comenteaza! Prea multe muste pe caciuli in tara asta...

Anonim spunea...

Ohoho cata dreptate ai Adrian. Problema este ca prostia nici nu doare si nici nu exista leac pentru ea. Exista cateva specii de femei mai ales in Bucuresti care ar trebui eradicate, insa sa speram ca aceasta criza economica le va duce spre calea de disparitie.

Andra D spunea...

Cred ca aceste femei exista in societate si nu numai cea romaneasca, de cand lumea si pamantul, sub diverse forme. Nu cred ca e un fenomen pur romanesc, si deci intalnit doar la noi..
Poate ca odata ce se dezvolta societatea noastra si implicit femeile din ea, o sa vedem mai putine oafe...dar pana atunci: Cred ca la fel ca alte categorii de oameni, trebuie sa "deal with it"...ca te enerveaza de mori, asta e altceva...

Laura Hîncu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Andra D spunea...

Daca toti ar fi la fel atunci ce ne-am face? deci oafele isi gasesc perechile lor, pe oafi... probabil frustrarea vine din faptul ca te poti pacali usor, ca o oafa versata te prosteste in a pierde timp sa o cunosti sa iti dai seama ca de fapt e oafa...si te gandesti ca te-ai saturat sa intalnesti numai oafe..dar asta e..e valabil si pentru oafi...oricum ei raman intre ei(oafele cu oafii), asa ca se selcteaza ei- selectia naturala :-)
pana atunci iti ramane doar sa nu ii bagi in seama..

Laura Hîncu spunea...

Acum... oafa sau uoafa ajunsa e un caz pierdut. S-a cerut, s-a cautat si s-a gasit. Insa, ce se intampla cu oafele tinerele?! Exista, deci cineva inca le cauta.
Referitor la prostie, nu coeficientul de inteligenta e problema lor, cat ignoranta, lipsa educatiei si mai ales... alegerea "variantei usoare".

Unknown spunea...

Oafa, uoafa ... mai putin important, atata timp cat prezenta lor nu e toxica. De ce spun asta? Pai "oafa" a ajuns subiect de conversatie mai mult sau mai putin academica! Vad ca este extrem de dezirabil ... lumea comenteaza, lumea asteapta comentarii ... la propriiile comentarii!!! Mi-e absolut egal atata timp cat nu ma agreseaza, iar atunci cand o va face ... voi sti sa o taxez elegant, in simpla mea calitate de barbat educat! Ce nu am inteles din comentariul tau Adrian, iarta-mi familiaritatea, dar cred ca putem fi colocviali pe blogul tau, este descriptivul cultural-geografic "statutul ei provincial"!Sa inteleg ca "oafele" au parasit Bucurestiul?!?! Mai degraba cred in existenta globala a "oafelor".... fie ele de prin PAris, Bucuresti, Tecuci, Simleul Silvaniei ...

PS Cristian, te strange caciula? :-) ha, ha ... si nu astept comentarii!!!

Laura Hîncu spunea...

Dan, e toxica! Si peste colocviali, poate si putin vulgari, chiar pute! Sunt angajatele din administratie si centralistele de la taxi (oafe ratate), colegele de serviciu care, desi nu inteleg nimic despre nimic, pacalesc ca au inteles tot (oafe din clasa mijlocie), "fetele" de la cafenelele din Dorobanti (oafe pitipoance), vip-urile noastre, pe langa cele de care vorbea Cristi... eu le vad peste tot, si da, le taxez (in simpla mea calitate de fata educata), da' tot nu dispar...

Adrian Oianu spunea...

Daneeeeeee! Esti glumet?
Ca poti sa fii, dar dupa ce ai identitate.
Pina atunci, scuza-mi atitudinea mai putin academica, cind iti spun ca esti invizibil.
Pe acest blog vorbim serios, glume, nu ne permitem nici cu prietenii, daramite cu necunoscuti.
Iarta-ne!

Anonim spunea...

Intr-o dimineata devreme, dupa ce-mi lasasem copilul la gradinitza si ma indreptam spre masina mea parcata, regulamentar, in parcarea de pe trotuarul de vizavi, am asistat la urmatoarea scena cu o protagonista pe care o veti recunoaste lesne.
Apare in tromba, cu scirtiit de frine, un VW Touareg argintiu, care se suie agresiv pe trotuarul din fata gradinitei si frineaza brusc cu botul la citiva centimetri de poarta de intrare. Din el se da jos o tipa foarte blonda, cu un "trening firmat" din bumbac gri, mulat pe trupul de fost model indelung lucrat la sala. Tipa e evident extrem de nervoasa si tot bombane pe cineva - nu vedem inca pe cine, ca deh, toate geamurile sunt fumurii. Botul ei cu buze bine injectate toaca marunt o cicaleala acra, trainteste portiera, deschide brusc usa din spate si extrage de acolo cu un gest violent, ca pe o papusa articulata, PROPRIUL COPIL, o fetita mica si foarte trista. Nu, fetita nu s-a isterizat si ea infestata de isteria mamei - este doar foarte trista, tine capul in jos si este speriata vizibil. Ei bine, maica-sa o cearta pentru ca A OBLIGAT-O SA SE TREZEASCA DEVREME (probabil ca bona sau bunica sau altcineva nu si-a facut treaba sau s-a imbolnavit), CA SA O ADUCA LA GRADINITA. Tragedie mare: "oafa" n-a apucat sa-si traga pe ea haine mai acatarii, nici n-a avut timp sa se aranjeze (parul este usor dezordonat, strins intr-o coada la spate) si se vede ca n-are machiajul care-i ascunde de obicei cearcanele. Trinteste iar portiera si o tiriie efectiv dupa ea pe biata fetita, deschide poarta gradinitei bombanind si dispare in curte. Apare repede inapoi, dupa ce si-a "livrat" copilul si a scapat de el pe ziua de azi, e ceva mai potolita, se suie in Touareg si dispare in tromba asa cum a venit.
In alta zi, aceeasi oafa blonda - sau poate alta, nu mai conteaza, sunt toate la fel - iese virind la stinga de pe o strada laterala intr-un bulevard si se opreste cu ditamai limuzina Audi pe contrasens, fix pe banda de linga trotuar. O vad de la distanta, sper ca va face ceva pina ma apropii - noroc ca bulevardul este aproape pustiu la ora aia . Ei bine, nu face nimic, masina sta pe loc, ma apropii si ma opresc fix in fata ei. Oafa vorbeste la telefon, de fapt, e foarte ocupata sa se certe cu cineva la telefon, pentru ca da din miini si din gura. Nu-mi vine sa cred! Sta pe contrasens blocind o banda si vorbeste la telefon. Am loc sa o ocolesc, dar nu vreau. O claxonez prelung. Scoate capul pe fereastra si ma injura ca un fotbalist.
Alta data, aceeasi oafa - sau poate alta - intra cu o limuzina pe o straduta cu contrasens si dupa vreo 100 de metri are nenorocul sa se intilneasca cu citeva masini care veneau din sens invers, regulamentar. Nu se pot ocoli, pentru ca trotuarele sunt pline de masini parcate. Ei bine, oafa nu vrea sa cedeze! Pretinde ca toate celelalte masini sa se dea inapoi sa treaca ea cu limuzina. Intra in conflict cu soferul primei masini cind acesta se da jos si se duce la ea si-i spune ca se afla pe contrasens, daca n-a observat. Oafa il injura si se baricadeaza in masina si nu vrea sa plece. Intre timp, coada de masini din fata ei s-a lungit. Se claxoneaza. Oafa da telefon dupa telefon si este vizibil agitata. Dupa vreo 20 de minute, oafa cedeaza si se da inapoi, facind loc masinilor sa treaca. Dar prima masina, cu al carei sofer se certase, opreste in capatul strazii, in parcarea unui restaurant. Oafa vede si tine minte. Omul intra cu sotia in restaurant si, dupa ce maninca, cind revine la masina, o gaseste cu rotile taiate si zgiriata pe toata caroseria. Un cetatean se apropie de el si-i spune ca a venit o masina cu niste indivizi care i-au aranjat masina si ca el si-a notat numarul masinii. Omul ii multumeste si cheama politia. Faptasii - prietenii oafei - sunt identificati repede: chiar sotul ei, un "om de afaceri" cu prietenii lui. "M-a sunat nevasta si mi-a zis ca s-a luat unu de ea in trafic", se va explica mai tirziu sotul care acum are de platit citeva mii de euro pentru repararea masinii "aranjate". Oafa nu i-a spus nici o clipa ca intrase ca vaca pe contrasens si ca ea era de vina. Sper ca sotul i-a taiat macar banii sptaminali de cheltuiala, drept pedeapsa, ca sa repare masina omului... Dar nu cred.
In concluzie, fara sa raspund nimanui in mod precis - ca vorba lui Adrian, nu poti avea conversatii cu oameni invizibili - va las sa trageti singuri concluziile.

Unknown spunea...

hahahah! Cristi, ce mi-au venit acum in cap vreo 5 exemple "live" de oafe , dupa ce le am citit pe ale tale! Ce bine de unii care "nu se intalnesc cu ele", ceea ce e acelasi lucru cu a spune urmatoarele :

" in Romania nu sunt gropi pe strada'
" in Romania Politia isi face treaba " (ei isi fac treaba, dar e treaba lor, nu a noastra)
" in Romania sistemul politic nu e corupt" ...si mai am multe exemple, dar le dau la cerere!!

Hahahaa

Unknown spunea...

Adrianeee! Serios? N-am dat buzna pe blogul tau, am fost invitat ... ce-i drept nu m-am descaltat, dar nu am obiceiul sa o fac in vizite!!! Cat despre identitatea mea ... da un google! Asa sunt eu ... mai jucaus ... va las pe voi sa fiti seriosi ...