marți, 21 aprilie 2009

Barbatia - episodul I

Cuvant inainte
Smt nevoia sa va fac sa cititi puncele mele de vedere legate despre cum inteleg eu barbatia. De ce? Pai, va spun eu de ce. Pentru ca sunt un tip arogant, egoentric, plin de mine si ma cred irezistibil. Oare asta ma face mai barbat? Oare asta inseamna barbatie? Sunt mai apreciat, mai iubit, mai popular? Habar n-am. Dar as putea dezvolta toata discutia intr-un articol, in mai multe episoade. Prmul episod incepe mai jos.

Articol despre barbatie
Episodul I
Hai sa vorbim despre arognta. Aroganta din mandrie, fratilor, e buna. Pastrati-o! Asta motiveaza, construieste caractere, slefuieste personalitati. E barbateasca!
Aroganta din trufie, asta e naspa. Vine din nesiguranta, din lipsa de incredere in tine si de lispa curajului. Ei, unde-i barbatia aici?
Aroganta din prostie pe care o recomand pentru ca… stiti ceva? Nu poate nimeni sa ma banuiasca ca inteleg ceva. Si ma iarta ca sunt arogant. Prostia asta naste frica, deci atiudinea aroganta si astfel mi se da impresia ca sunt protejat . iar asta are legaturi cu barbatia ca oamenii politici cu politica, in Romania.
Acum am vrea sa vorbim de femei si de efectul arogantei noastre asupra lor. Dar n-o sa se intample. Da, da, n-o sa se intample pentru ca eu de cand ma stiu barbat m-am luptat cu propria aroganta. Nu apreciez femeia asupra careia aroganta mea are efect . (Decat in primele zece minute ☺)
Si-acum hai sa luam egocentrismul. Primul egocentrism, ala care vine din educatia din familie… aici e vorba despre “mami”. Egoismul parintesc este probabil cel mai toxic ingredient al barbatiei noastre. Stiti la ce ma refer, nu mai intru in amanunte.
Egocentrismul din ambitie, in schimb, care este controlat si bine focusat in directia dorita are foarte multe beneficii asupra carierei profesionale. Dar aici mai trebuie sa existe caracter si viziune, sa nu mai vorbim despre curaj.
Acum sa vorbim despre “plin de mine” si irezistibil. Aici chiar ca mi-am luat-o! Chestia asta m-a oprit din a asculta si a-mi insusi parerile altora. M-a facut sa fac multe greseli si sa ma sperii de ele. Foarte nebarbatesc, n-ati spune?! Sa te crezi irezistibil este de-a dreptul o pacoste si creeaza asteptari care, daca prntr-o coincidenta, sunt confirmate, confuzeaza si mai rau.
Acum serios, ce consider eu barbatie. In primul rand, sa spui ce gandesti, sa iti asumi responsabilitati, sa asculti atent, sa fi galant, sa lasi de la tine, sa placi copiii, sa fii onest, sa faci ce-ti place, sa cauti sa faci asta cat mai bine, sa fi preocupat de performanta, sa ai vise si sa ti le urmaresti, sa incerci toata viata sa iubesti si sa arati asta prin actiunile tale, sa fi cat se poate de cinstit si sa te opui nedreptatilor de orice fel, iar in inchiere,… sa nu uiti sa faci bine si sa ajuti. Asta e barbatesc!
Hai sa pornim de aici cu articolele. Vorbim luna viitoare.



Max, numarul 2

2 comentarii:

Unknown spunea...

Au trecut 8 luni de cand ne-ai "pacalit" ca va mai fi o continuare... si eu inca mai astept... :P

Unknown spunea...

Buna!

In curand se lanseaza noul website Adrian Oianu, cu conexie speciala la noul blog Adrian Oianu, care va fi foarte activ.

Ca si P.R. promit sa am grija de asta :)

Catrinel